ladataan Loading please wait....

TOPICAL 12/89 aarre asekeräilijän vitriiniin

Hinta: 580 €
Sarjatuotantona haulikoita on valmistettu Suomessa vain jyvässeudulla.

Välittömästi jatkosodan jälkeen käynnistynyt haulikkotuotanto jatkui yli neljän vuosikymmenen ajan.
Tikkakoski Oy:n Tikka-haulikoiden, sekä haulikkorihlojen valmistus päättyi 1989 kun Tikkakoski Oy:n asetuotanto siirrettiin Sako Oy:n Riihimäen tehtaalle.
Valmet Oy:n Tourulan tehdas valmisti haulikoita ja rihloja Leijona, ja myöhemmin Valmet-nimellä vuoteen 1988. Tästä karkeasti vuoden jatkoi Kari Lehtisen haulikoiden valmistusta Jyväskylän maalaiskuntaan Vaajakoskelle perustamassaan Topical Oy:ssä. Aseen pääsuunnittelijana jatkoi Toivo ”Topi” Pirttimäki, mistä aseen nimikin on johdettu. Ase sai alkuun hyvän vastaanton. Tuotanto jäi kuitenkin kokonaisuudessaan n.800 kappaleeseen toiminnan taloudellisten edellytysten kuihduttua kasaan.

Myytävänä oleva Topical-haulikko no: 1292 on poikkeuksellisen hyväkuntoinen ja alkujaankin poikkeuksellisen viimeistelty yksilö. Täysin kolhiintumattomat ja naarmuuntumattomat puuosat ovat laadukasta pähkinäpuuta. Kukaties ase on vientikauppojen hieromiseksi viimeistelty kappale. Tukkia on jatkettu Trap-ammuntaa silmällä pitäen 35mm: palalla umpimustaa Eebenpuuta ja aidolla nahkatyynyllä. Vetopituus aseella on nykyisellään 390mm.
Piippuyhdistelmä on valmistettu kokonaisuudessaan ajankohdalle poikkeuksellisesti CNC-jyrsintekniikalla. Tukeva piippurakenne sopii hyvin Sporting-, Compak- ja Trap-amuntaan.
Patruunapesä 89mm. Mukana seuraa viisi supistajaa. Varaosia on runsaasti saatavilla.
Lähde: Tapio Ylitalo (Keski-Suomen asenäyttely)
 • ID nro:
  7462
 • Osasto:
  Myydään
 • Päivitetty viimeksi:
  8.11.2018
 • Aiheryhmä:
  Luvanvaraiset aseet > Haulikot > 12/89
 • Paikkakunta:
  Jyväskylä, Keski-Suomi
 • Käytetty:
  Kyllä
 • Käyttötapa:
  Kertalaukeava

Ilmoittaja

Lauri Nevalainen

Yhteydenottoaika: 24h

Ihmiset jotka katsoivat tätä ilmoitusta, katsoivat myös näitä

Sinua voi kiinnostaa myös nämä
Nettiaseet.fi - Vaivatonta ja tarkkaa kaupankäyntiä!